dilluns, 20 de juny de 2011

tocant, tocant..

Fa dues setmanes que hem començat a anar a classes de massatge infantil.
Quan estava embarassada vaig cercar informació sobre el massatge infantil ja que n'havia sentit parlar però no tenia molt clar el que era. La teoria me va agradar molt i ara que estic fent sa part pràctica, no puc estar més que contenta. M'encanta toquetejar ses cuixetes, sa panxeta, es peuets... i veure sa cara que fa es nin no té preu!
A part d'aquesta estona de gust que passam ell i jo, es massatge infantil té una sèrie de beneficis important:A nivell fisiològic:
* Sistema nerviós: sa pell és el sistema de comunicació més potent que té un nadó. El sentit del tacte és el predominant fins als 12 anys.
* Sistema hormonal: reducció de l'hormona ACTH i ses catelocamines, associades amb l'estrés. Alliberament d'endorfines, oxitocina i prolactina.
*Sistema immunològic: una situació de tranquil·litat en manté l'equilibri i el millora.
*Sistema gastrointestinal: Durant els primers mesos, el massatge ajuda a madurar-lo. En casos de còlics o gasos, ajuda a disminuir ses incomoditats i es mal.
* Sistema respiratori: Es massatge al pit, esquena i espatlles ajuda a millorar-lo.
* Sistema circulatori: Els moviments de buidat venós, ajuden al retorn de sa sang al cor i tenen un efecte tonificant, i els d'entrada ajuden a sa sang a arribar a ses extremitats i relaxen.
* Sistema linfàtic: Els massatges ajuden a drenar-lo suaument.
* Sistema muscular: Relaxa i tonifica sa musculatura. Disol nusos de tensió física i emocional.

Pel que fa al plaer sensorial:
* El massatge permet prendre consciència de ses dimensions i s'espai del cos en relació amb l'exterior. També ens permet conèixer els nostres límits corporals per conèixer, en un futur, els límits de respecte als altres i a respecter-los. Ajuda a acceptar-se millor i millora la seguretat, la confiança i l'autoestima.

L'equilibri tensió-relaxació:
* Amb el massatge, el nadó aprèn a respondre a la tensió amb relaxació. El massatge diari incrementa el llindar per suportar estímuls. De vegades, en tocar un nin, comença a plorar sense raó fisiològica, li hem donat una via d'escapament a una situació estressant.

El vincle afectiu:
* Nodreix els llaços de vincle. Uns vincles forts són la base d'un millor coneixement mutu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada